Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Gansbaai

Gansbaai

Gelegen in de West-Kaap  aan de Atlantische oceaan met uitzicht over  Walkers Bay is Gansbaai het vissersdorpje -met maar liefst 2 werkende havens- wat totaal afgelegen ligt van de drukte van de stad.

Heerlijk ontspannen terug naar de natuur... gaat u genieten van rust, ruimte, zee en de ruige en de onbedorven schoonheid van deze prachtige omgeving. In een  dorp waar het bruist van de zeevaart verhalen.

Van de kliffen van de Kelders tot de parel witte stranden van Pearly Beach vindt u prachtige plekken aan de kust, vanwaar u een uniek en adembenemend uitzicht heeft over de oceaan. Hier is het waar de giganten der Aarde, de Walvissen hun spel spelen. Jaarlijks komen er tal van Walvis koeien enkele maanden naar Walkers Bay om hier te paren en een jaar later keren ze terug om geboorte te geven...

Vanaf het land heeft u ook uitzicht op Dyer Eiland waar een pinguin kolonie en tal van andere zeevogels leven. Naast Dyer eiland vindt u Geyser Rock eiland en hier leeft een kolonie van wel 30.000 Kaapse pelsrobben. De ruimte tussen de eilanden is een paradijs voor de mysterieuze Grote Witte Haai die hier elk jaar in grote getallen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gansbaai wordt wel het Mecca van de angstaanjagende Grote Witte haai genoemd.

 

Mocht het uitzicht niet spectaculair genoeg voor u zijn dan kunt u altijd er per boot op uit. Er zijn walvis tochten die het natuur reservaat van Walkers Bay in gaan waar u normaal niet mag komen. En het is een fantastische ervaring als deze enorme zoogdieren onder en naast de boot doorzwemmen....Of het een fantastische ervaring is om te gaan Cage-diven kan ik u niet vertellen maar spectaculair is het zeker....stalen zenuwen zijn mijn inzien vereist!

Terug op de kust is de bezigheid in de traditionele haven altijd mooi om te zien en levert vaak ook prachtige gesprekken en foto's op. Wandelend richting de kliffen van de Kelders komt u grotten tegen, die kleine wonderen der natuur en oudheid zijn en vragen om ontdekt te worden.

Wanneer u het strand verlaat en de bergen ingaat verliest u het gevoel van tijd bij het aanschouwen van het prachtige fynbos. Een begroeiing die uniek is in de wereld en alleen in Zuid-Afrika voorkomt. Zo' n 1500 verschillende planten vragen hier om aandacht en admiratie. U kunt hier een tractor rit maken door het fynbos gebied zodat u snel en gemakkelijk aan al u informatie komt.

Bij het Standveld museum leert u meer over de geschiedenis van deze prachtige omgeving die helaas ook mider mooie verhalen kent... Want als u richting het zuiden gaat dan komt u bij Danger Point waar de vuurtoren open is voor publiek en waar u een blik kunt werpen over het onrustige water dat de overblijfselen van het Birkenhead wrak onttrekt aan het oog. Danger Point is ook de plek waar Abalone (perlemoen) een zeevrucht delicatesse gekweekt wordt. En rond de Pasen is er het jaarlijkse Kreeften Festival!

Vanuit Gansbaai kunt u gemakkelijk dagtochtjes maken naar Hermanus, Stanford, het missiedorp Kelim en Cape Agulhas.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.