Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Featherbed Nature Reserve

Knysna ligt in de West Kaap provincie aan de Indische Oceaan en maakt deel uit van de bekende Gardenroute. Het warme oceaanwater stroomt tussen twee enorme kliffen van zandsteen de Knysna Lagoon binnen, deze kliffen worden wel 'the Heads' genoemd. De 'Head' aan de westkant wordt in beslag genomen door het wonderschone Featherbed Nature Reserve. Dit reservaat is alleen toegankelijk via een boottocht over de lagune.

Het hoofddoel van dit reservaat is om de schoonheid van de natuur rond Knysna te behouden. Er leven een aantal zeldzame dieren in het reservaat waaronder de Knysna Loerie met haar groene veren en de blauwe duiker, de kleinste antilope-soort ter wereld. Voor de duiker is een speciaal broed-programma in het reservaat opgezet om het voortbestaan van deze zeldzame antilope te ondersteunen.

Het aantal bezoekers aan het 150 hectare tellende reservaat is beperkt en is alleen toegestaan samen met één van de deskundige gidsen. Een gewilde excursie naar dit paradijsje op aarde is de Featherbed Eco-Experience. U wordt met de boot over de lagune naar de Western Head gevaren, daar volgt een tour met de gids door het reservaat. De gids informeert onder andere over de flora en fauna in het gebied en de geschiedenis. Optioneel kunt u nog een wandeling/hike maken van zo'n 2.2 kilometer, de route voert u door het groene bos, langs de mooie kustlijn en kleine grotten waar de Khoi-Khoi-mensen in vroeger tijden schuilden. Houdt niet alleen uw ogen open voor dieren op het land, maar kijk ook in het water. Deze toer vertrekt 's ochtends om 10:00 uur en is dan inclusief een uitgebreide buffet-lunch in het mooie open-lucht restaurant met uitzicht over het water, en om 14:30 zonder lunch (reserveren is aan te bevelen).

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.