Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Gebieden False Bay

False Bay

De False Bay is gelegen tussen Cape Hangklip (dichtbij Pringle Bay) met als hoogste punt de Kogelberg en het Cape point op de Peninsula. De naam is ontstaan door de zeelui komende van de Oost die zich vergisten als ze de baai invoerden met het idee dat ze bij 'Table Bay' konden aanleggen. Vertaald in Afrikaans is het de Valse Baai...

Het klimaat in de False Bay is mediterraan, maar in de winter zijn stormen en windvlagen hier meer schering dan inslag. De temperatuur van het zeewater is hier ongeveer 6 graden hoger dan in de Table Bay en dat heeft te maken met de invloed van de warmere stroom van de Indische Oceaan.

In de False Bay ligt een klein eiland genaamd Seal Island naar de Cape Fur Seals die hier hun broed plaats hebben. En waar zeehonden zijn, is vis, maar ook de grote witte haai wordt hier regelmatig gespot. Deze haaien kun je meters hoog uit de oceaan zien opspringen als zij hun prooi, de zeehond, aanvallen.

Ondanks dit gevaar is zwemmen, surfen, varen en diepzee duiken nog altijd populair in deze prachtig rustige baai. Om de ongelukken met de grote witte haaien te voorkomen vindt u tussen Simons Town en Muizenberg strandwachters die zich gespecialiseerd hebben in het spotten van de haaien. Ondanks deze voorzorgsmaatregel gebeurt er 1 a 2 keer per jaar toch nog een ongeluk. Veilig is het om de haai vanuit een kooi te observeren en vanuit Simons Town kunt u boottochten maken om te gaan 'cage diven'.

In het Zuid-Afrikaanse voorjaar is het ook mogelijk om hier walvissen te zien en soms tuimelen en spelen er dolfijnen is het rustige water van de False Bay.

Dorpjes langs de ruige rotsen maar ook langs het prachtige 40 km lange zandstrand wat zich uitstrekt van Muizenberg tot Gordons Bay zijn; Simon Town, Fishhoek, Kalk Bay, St James, Muizenberg, Strand, Gordon's Bay, Rooiels en Pringle Bay. Voor meer informatie over deze dorpen kijkt u bij; algemene informatie - steden.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.