Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Dolphin Coast

 

Op zo'n 30 minuten rijden ten noorden van Durban begint de Dolphin Coast (provincie Kwazulu Natal). De naam zegt genoeg, hier worden regelmatig Bottlenose dolfijnen gezien vanaf de kust.

De Dolphin Coast strekt zich uit van het kleine Zimbali in het zuiden tot de Tugela rivier in het noorden. U vindt hier kleine dorpjes en heerlijke stranden waar in de zomermaanden lifeguards aanwezig zijn. Op een aantal plaatsen zijn ook rotsbaden aanwezig waar kleine kinderen veilig kunnen zwemmen. De plaats die het meest bezocht wordt door toeristen is Ballito, maar ook Shaka's Rock, Salt Rock en Sheffield Beach zijn fijne badplaatsen. Naast Dolphin Coast wordt dit gebied ook wel Sugar Coast genoemd vanwege de vele suikerplantages. De plantages die op de glooiende heuvels groeien, geven het gebied een eigen uitstraling.

De bevolking is een mix van Zulu's, Indiërs en Europeanen. In Kwa Duzuka/Stanford vindt u het King Shaka Memorial en het Dukuza Museum in Groutville.

Behalve lekker luieren op het strand, wandelen langs de kust, vissen (visvergunning verkrijgbaar bij postkantoren) en dolfijnen spotten, kunt u hier ook golf spelen op 1 van de drie golfbanen. Er zijn voldoende restaurantjes en accommodaties, in Ballito vindt u bijvoorbeeld: The Saffron House.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.