Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

De Hoop Nature Reserve

Aan de kust van de West Kaap provincie ligt niet ver van Bredasdorp en Swellendam het prachtige De Hoop Nature Reserve. Een natuurgebied van bijna 34.000 hectare waar land en zee beschermd worden om zo dit gebied te bewaren voor ons nageslacht. Als u de N2 verlaat gaat het laatste stuk van zo'n 50 km over goed begaanbare zandwegen.

Het is een prachtige vakantie bestemming waar zandduinen, natuur, dieren en rust elkaar prachtig aanvullen. De huizen die u hier vindt zijn aan de buitenkant uit voorbijgaande tijden, de architectuur en de eenvoud passen zo goed bij dit gebied, dat u zich waant in het verleden en onthaasten is dan niet moeilijk meer.

Dit gebied is de favoriete plek van velen die houden van wandelen, vogelspotten, fietsen en in de Zuid-Afrikaanse winter en voorjaar komen om de walvissen te spotten. Snorkelen in de heldere rotsmeren die ontstaan bij eb is naast mooi, ook heerlijk tijdens de warme dagen. Vissen wordt hier niet toegestaan om de biosfeer niet te verstoren.

Bezoek de Hoop Nature Reserve om te genieten van het natuurschoon en zoek een uitkijk punt om in het winterseizoen de walvissen te zien springen uit het water. Geschat wordt dat hier jaarlijks zo'n honderd walvissen komen om te kalven en te paren.

Warme zomers en milde winters doet dit klimaat aan als typisch Mediteraan en augustus is de maand waarin het het meeste regent. De zuidoosten zomerwind zorgt voor wat verkoeling en ook de zee mist in de ochtend maakt de dagen hier aangenaam.
De droogte is de reden dat de begroeiing hier voor het overgrote gedeelte bestaat uit fynbos. De Hoop nature Reserve maakt deel uit van het  Cape Floral Kingdom en zorgt op deze manier ervoor dat bedreigde planten zullen overleven. 34 van de bedreigde plantensoorten uit de groep van 108 komen nergens anders voor dan in het De Hoop Nature Reserve.

Naast planten kunt u hier natuurlijk ook dierenleven verwachten.
De Kaapse zebra, de eland, en de bontebok voelen zich hier heel erg thuis. Maar ook reebok, bavianen, de mongoose, de caracal en een enkele luipaard beschouwen dit gebied als hun territorium. Wandelaars en fietsen kunnen oog in oog komen te staan met zebra's en bokken, een bijwondere ervaring.

En naast de walvissen kunt u in de oceaan hier ook zeehonden en dolfijnen zien, maar ook meer dan 250 soorten vis komen in de wateren van het De Hoop Nature reserve voor. Daarnaast is dit gebied een paradijs voor vogels. De De Hoop Vlei trekt vele watervogels aan en heel bijzonder is dat dit nog de enige broedplaats is voor de Kaapse Gier. Doordat eb en vloed elkaar afwisselen, leven hier bijzondere schelpdiertjes en andere kleine zeebewoners.

Bekende wandelroutes zijn; De Hoop Coastal Trail, De Hoop Klipspringer Trail en De Hoop Vlei Trail. Het Fig Tree restaurant is een uitstekende plek om lekker te eten na of tijdens een dag in de natuur.

Voor accommodatie in het De Hoop Nature Reserve klikt u hier

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.