Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

De 4x4 self drive safari

Bent u aan het overwegen om op vakantie te gaan met een camper? Niets is leuker dan zelf met de 4x4 camper op pad te gaan!

We geven u 10 goede redenen om zelf met een 4 x 4 camper het land te ontdekken:

1. Flexibiliteit - in de meeste gevallen is het niet noodzakelijk om uw campings van te voren vast te leggen. 

Enkel in het hoogseizoen raden we u aan de campings alvast vast te leggen, zeker binnen de Nationale Parken. Dit om teleurstelling te voorkomen. De rest van het jaar kunt u vrijwel op elke camping terecht. Groot voordeel, u heeft uw eigen tent bij!

2. Betaalbaar - de 4 x 4 camper is uw vervoersmiddel en accommodatie in één! Over het algemeen zijn de prijzen van de campings in Zuid-Afrika een stuk lager dan in andere landen.

3. Onbeperkt reizen - u heeft toegaan tot de meeste gebieden, sommige campings zijn zelfs enkel toegankelijk met een 4 x 4 voertuig!

4. Betere game viewing - vanaf het voertuig heeft u een veel beter zicht op alle wilde dieren vanwege de hoge ligging.  Dit maakt het voertuig ook uitermate geschikt om beter te fotograferen.

5. Complete ervaring - u ziet meer wanneer met een 4 x 4 voertuig reist en kunt op deze manier Zuid-Afrika op een betere manier ervaren.

6. Verken! - een 4 x 4 camper is DE manier van reizen voor de avontuurlijke reiziger!

7. De geluiden van de bush  - terwijl u veilig in uw rooftop tent ligt te slapen kunt u alle geluiden horen van het wild om u heen. U ligt echt tussen het wild!

8. Close encounters - u deelt uw camping met de wilde dieren en kunt verblijven in een van de vele niet omheinde campings binnen Zuid-Afrika.

9. Comfort - het voertuig is in perfecte staat en elke tent heeft een eigen ingebouwd matras. Naast het feit dat het voertuig comfortabel is, weet u ook dat wij als team dag en nacht voor u klaarstaan mocht er iets gebeuren.

10. Een complete vakantie - laat het drukke stadsleven achter u en duik de natuur in!

Een van de meest veelgestelde vragen is wellicht: Is het veilig om zelf te rijden in Zuid-Afrika? 

Veel van onze reizigers hebben reeds gekozen voor een self drive vakantie met een van onze 4 x 4 voertuigen en hebben nooit enige problemen ondervonden - geen criminele of gevaarlijke situatie, maar ook geen aanvaringen met wilde dieren. Uiteraard dient u uw gezond verstand te gebruiken tijdens uw self drive in Zuid-Afrika, maar het is zonder meer een veilig land om in te reizen! 

De volgende zaken verminderen de kans op problemen:

1. U ontvangt een zeer goed voorbereid en onderhouden 4 x 4 voertuig.

2. Rij voorzichtig - houdt voldoende afstand, pas uw snelheid aan en houdt u aan de snelheidslimiet. 4 x 4 Voertuigen rijden anders dan normale voertuigen - houdt u hier dus rekening mee. Wanneer u alvast wilt oefenen met terreinrijden klik hier voor meer informatie. 

3. Huur een satelliet telefoon wanneer u reist in de zeer afgelegen gebieden en reist met enkel één voertuig. Mobiel bereik in Zuid-Afrika over het algemeen is goed, maar in vele parken heeft u niet tot nauwelijks bereik. 

Meer informatie over het huren van een satelliet telefoon treft u hier aan. 

4. Respecteer de wilde dieren en houdt uw afstand. Wandel 's nachts niet rond en ben ten alle tijde op uw hoede in de Wild parken - zeker wanneer u het voertuig verlaat. Benader dieren nooit te voet en houdt u zich aan de park regels.

5. Neem voorzorgsmaatregelen in de grote steden, houdt u er rekening mee dat er in sommige wijken criminaliteit  heerst. Verblijf enkel op de aangewezen campings.

Zelf het park ontdekken met uw eigen 4 x 4 camper is een groot avontuur, maar is dit ook toegestaan?

In de meeste Nationale Parken en Wild parken in Zuid Afrika is het toegestaan om zelf met uw eigen voertuig door het park te rijden. De meeste parken hebben ook de daarbijbehorende faciliteiten. Veel privé parken zijn ook toegankelijk voor self drive, maar bieden over het algemeen geen camping faciliteiten aan. Het is van belang deze parken van te voren te boeken!

Er is veel informatie beschikaar over een self drive naar Zuid-Afrika. Om het voor u gemakkelijker te maken helpen wij u graag met de voorbereidingen van een self drive!

Ons totale aanbod in 4 x 4 campers vindt u hier.

De volgende gegevens zijn hierbij noodzakelijk:

* Hoeveel tijd heeft u tot uw beschikking?

* Wat gaat uw voorkeur naar uit (cultuur, natuur, wild etc.)?

* Welke landen wenst u te bezoeken?

* Naar wat voor type campings of accommodaties bent u op zoek?

We hebben een aantal 4 x 4 camper voorbeeldreizen op onze website staan: klik hier voor meer informatie. 

Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.