Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Chapmans Peak

15 kilometer ten zuiden van Kaapstad ligt Chapman's Peak, een berg waarvan haar westelijke zijde op sommige plekken recht naar beneden valt en verdwijnt in de Atlantische oceaan. Chapman's Peak dankt zijn naam aan John Chapman die vanuit het schip de Concent hier in 1607 met een roeiboot erop uit gestuurd werd om te kijken of er proviand te vinden was voor de bemanning.

Het is hier waar tussen 1915 en 1922 gewerkt werd aan een prachtig stukje bouwkunst en zo ontstond de spectaculaire kustweg de Chapman's Peak drive.

Rijdend langs de westkant van de Peninsula slingert de weg zich van het pittoreske vissersplaatsje Hout Bay naar het lager gelegen Noordhoek. Een route die behoort tot de meest spectaculaire kust wegen van de wereld.

De Chapman's Peak drive wordt opgenomen in de twee belangrijkste races die in Kaapstad gehouden worden. Deelnemers van De Cape Argus fietsrace (maart) en de Two Oceans marathon (pasen) gaan elk jaar de uitdaging met de berg en haar omcirkelende de wind aan. Want waaien kan het hier!

De route is 9 kilometer lang en u komt op uw weg 114 bochten tegen en is weggelegd voor de fitte fietsfanaat en hardloper, een paradijs voor de hiker, en voor de automobilist die voorkeur geeft aan het stevige bochtenwerk . Onderweg natuurlijk genietend van het majestueuze uitzicht op Kaapstad, de bergen en de diepte met haar rotsen en golven. Onderweg zijn er tal van plekken om te stoppen, want dit wilt u vast ook even vastleggen op de gevoelige plaat.  
Gaat u hier picknicken let dan op voor de altijd opzoek naar eten zijnde bavianen. En tijdens het walvis seizoen zou het zomaar kunnen zijn dat het niet de zee is die tegen de rotsenslaat maar dat er een fontein van water uit het spuitgat van een walvis omhoog gespoten wordt!

Van Chapman's Peak kunt u eenvoudig het Silvermine reserve en het Table mountain park in wandelen en u verbazen over de prachtige protea's en tal van ander fynbos en natuurlijk de bijzondere inheemse bomen die hier groeien

De Chapman's Peak drive is in het verleden regelmatig gesloten geweest door vallend rotsgesteente waarna er voor soms maanden aan de weg gewerkt moest worden. De Route is een tollroad en om te weten wat de kosten zijn en of de weg begaanbaar is kunt u eenvoudig even kijken op de officiële website. Voor de veiligheid is ervoor gekozen dat bussen alleen de route mogen rijden vanaf Hout-Bay naar Noordhoek.

Let op: van 23 oktober t/m 1 december 2017 worden delen van de Chapman's Peak Drive opnieuw geasfalteerd waardoor er vertragingen zullen ontstaan.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.