Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Cango Wildlife Ranch

   

Cango Wildlife Ranch vindt u 3 kilometer ten noorden van Oudtshoorn in de provincie West Kaap en biedt een interactief en educatief programma over een grote verscheidenheid aan bijzondere en bedreigde diersoorten. Van cheetahs, tijgers en krokodillen tot maki's en een King Cobra.

De dieren bij de Cango Wildlife Ranch zijn afkomstig uit de hele wereld, het doel van de ranch is om zeldzame diersoorten als cheetahs van uitsterven te behoeden door een goed fokprogramma en om bezoekers te informeren over het belang van het voortbestaan van de verschillende (zeldzame) diersoorten.

Een bezoek aan de Wildlife Ranch begint altijd met een rondleiding door een deskundige gids die u in 45 tot 60 minuten langs een groot aantal bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen leidt. Uiteraard komt u op deze manier veel te weten over de 'bewoners' van de Ranch. U begint bij de 'Valley of Ancients' waar u grote vleermuizen, schattige kleine antilopes en vissen met fantastische kleuren gaat zien. Daarna vervolgt de route zich naar een aantal bedreigde en bijzondere grote katachtigen in 'Cheetahland', naast Cheetahs kunt u hier Bengaalse tijgers, witte tijgers, witte leeuwen, caracals en luipaarden zien. De verschillende soorten maki's hebben hun speelgebied in 'Lemur Falls'. Kinderen mogen bij Wallabee-Walk en Kuranda Forest de vogels en wallabies voeren. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid de Ranch nog verder verkennen, aan één of meer van de zogenaamde 'close encounters' deelnemen, iets eten of drinken bij de restaurants en de souvenirwinkel bezoeken. Voor kinderen is er de 'Kidz-zone' waar ze zich nog even lekker kunnen uitleven op vele speeltoestellen en springkussens.

De 'close encounters' maken Cango Wildlife Ranch tot een bijzondere belevenis, er zijn verschillende dieren die u mag aanraken en mee op de foto kunt gaan. Zo kunt u een enorme pithon om uw nek voelen of een grote Argentijnse zwart-witte Tega vasthouden. Speel met jonge cheetahs of welpjes, een garantie voor schattige foto's of kies voor de grappige maki's. Voor wie een nog meer unieke ervaring wil beleven is het aan te raden om zwemkleding mee te nemen, u kunt zich in een kooi in het water laten zakken tussen de krokodillen. Voor de verschillende activiteiten zijn minimum leeftijden van toepassing in verband met veiligheid. Van mei t/m augustus kunt u geen duik nemen tussen de krokodillen aangezien dit de rustperiode van de dieren is (soort winterslaap). Alle hierboven genoemde activiteiten zijn niet bij de toegangsprijs inbegrepen, kijk voor meer informatie op de website: Cango Wildlife Ranch.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.