Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Bredasdorp

BredasdorpBredasdorp is een slaperig boeren stadje gelegen tussen schapen boerderijen, graanvelden en koolzaad velden in de Overberg regio van de West-Kaap. Het ligt op de hellingen van de Heuningberg met op 35 kilometer afstand het meest zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent; Cape Agulhas. De Heuningberg is vooral begroeid met de prachtige nationale bloem van Zuid-Afrika: de Protea en tal van andere soorten fynbos.

De stad is ooit vermeld naar Michiel van Breda die op de "Zoetendals vallei" boerderij startte met de Merino schaap industrie er in 1838 een kerk oprichtte en ooit de eerste burgemeester van Kaapstad was. Naast schapen is er ook levendige handel in de handgemaakte en beschilderde kaarsen die hun weg vinden naar Europa en Amerika. De fabriek met galerie is te bezoeken en u vindt er meer dan 1000 verschillende kaarsen.

Midden in het stadje vindt u het scheepswrak museum opgedragen aan het schip de Arniston, hier vindt u tal van attributen die herinneren aan verloren gegane schepen en naast navigatie instrumenten vind u hier ook munten en keramiek en porselein wat ooit vervoerd werd vanuit de oost!

Bredasdorp was de geboortestad van de nationaal bekende schrijfster Audrey Blignault en een kamer speciaal aan haar opgedragen en ingericht, vormen een deel van het toeristen informatie centrum.

Het Heuningveld Natuur reservaat is open voor publiek en hier kunt u genieten van Flora en Fauna, vooral de Sugar Birds zult u hier regelmatig zien.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.