Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Bela-Bela

   

Bela-Bela is een plaats in de provincie Limpopo en ligt tussen Pretoria en Polokwane, het valt onder het Waterberg District. Bela-Bela betekent vrij vertaald 'kokend kokend' en verwijst naar de geo-thermische warmwaterbronnen. Veel mensen spreken nog altijd van 'Warmbad', maar officieel is vanaf 2002 de nieuwe naam Bela-Bela in gebruik.

De warmwaterbronnen werden al rond 1800 ontdekt door een Tswane-stam die neerstreek in dit gebied, vandaag de dag zijn ze de bekendste attractie van Bela-Bela. Per uur produceren de bronnen maar liefst 22.000 liter water met een temperatuur van 52 graden Celsius. Geniet van de thermo-baden en jacuzzi's met het heerlijke warme, mineraal- en zoutrijke water. Kinderen zullen zich uitstekend vermaken met de vele activiteiten: glijbanen, golfslagbad, waterskiën, waterfietsen, midget-golf, mini-kartbaan etc. Houdt u er rekening mee dat het in de weekenden en schoolvakanties druk kan zijn. Dagbezoekers zijn welkom tussen 7:00 en 17:00, u kunt ook bij het Forever Resorts Warmbaths overnachten.

Bij Adventures with Elephants kunt u kennis maken met de Afrikaanse giganten op bijzondere manieren. Van 'gewone' rondleidingen waarbij u de olifanten kunt aanraken en hun intelligentie ervaart, een safari op de rug van een olifant tot zwemmen met de olifanten. Al vanaf 1988 houdt dit familiebedrijf zich bezig met olifanten en u bent dus in goede handen. Maak vooraf een afspraak en bespreek uw wensen voor een ervaring op maat. Een andere ervaring m.b.t. het Afrikaanse wild is een bezoek aan Bambelela Wildlife Care (op afspraak). Hier worden gewonde en verstoten dieren opgevangen, verzorgd en weer uitgezet in het wild. Dit centrum staat met name bekend vanwege de opvang van de schattige Vervet aapjes. Uw verlaat het centrum met heel veel nieuwe kennis opgedaan bij de ervaren verzorgers die u rondleiden en mooie foto's van prachtige dieren.

Altijd al eens tussen de bomen willen slingeren zoals Tarzan en Jane? Bezoek dan de Waterberg Zipline Adventures voor een paar uur slingeren in de prachtige natuur van het Waterberggebied met deskundige begeleiding. Waterberg Zipline Adventures vindt u tussen Bela-Bela en Modimolle, vooraf reserveren om teleurstelling te voorkomen. Liever met beide benen op de grond? Rond Bela-Bela zijn vele hikingtrails variërend van een paar uren tot een paar dagen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Wag 'n bietjie hikingtrail. Er zijn houten trekkershutten aanwezig waar u kunt overnachten.

Golfliefhebbers kunnen terecht bij Zebula Country Club waar u door Peter Matkovich ontworpen baan op u wacht. Een bijzondere baan waar u tijdens het golfen onder andere giraffes, zebra's, elanden, kudu's, gemsbokken, nyala's, blauw wildebeesten en ander wild kunt zien omdat de baan omgeven is door bosveld.

Er zijn genoeg eetgelegenheden in Bela-Bela en tevens een kleine bierbrouwerij waar de liefhebber een kijkje kan nemen (L'abri Fountain Brewery). Overnachten kan bijvoorbeeld bij één van de safari-lodges waar u eveneens op safari kunt gaan om de Big Five te spotten in het mooie Waterberggebied: Kwafubesi Tented Safrai Camp, Mabula Game Lodge.

Uw Zuid-Afrika vakantie begint bij de Zuid-Afrika Specialist.

 

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.