Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Baviaanskloof

Baviaanskloof

Baviaanskloof Natuur Reservaat vindt u in de Oost-Kaap 120 km ten westen van Port Elizabeth. Het is een malaria vrij gebied van ongeveer 270.000 hectare ongerept bergachtig terrein. Beginnend in het oosten bij Komdoma vindt het zijn prachtige weg van ongekende schoonheid door de kloof van "Groot rivier" naar Willowmore in het westen. Baviaanskloof is één van de 8 beschermde gebieden binnen de Cape Floral Region en is hierdoor een Nationaal Erfgoed.

De Baviaans Kloof is ook bekend als erfgoed van de Bosjesmannen en er zijn grotten en schuilplaatsen waar soms zeer duidelijk zichtbare muurschilderingen te vinden zijn. Ga wandelend op zoek naar de schildering van de spitituele Healer onderweg genietend van het fantastische uitzicht. De avonturiers onder u kunnen hier rots en berg klimmen en er zijn verschillende wandel/hiking tochten waarbij u over riviertjes en stenen klautert om uit te komen bij rockpools, zogenaamde berg meertjes met water dat koel en helder is!

Geen zin om te lopen, neem dan de auto. Houd er rekening mee dat de wegen onverhard zijn en dat een bakkie of 4x4 voertuig wordt geadviseerd. Zeker gedurende regenachtige periodes wanneer de lage bruggen overspoeld zullen zijn met water en de paden modderig zijn.

En na een heerlijke dag buiten zijn is het fantastisch om 's avonds te kijken naar de bijzonder mooie Afrikaanse sterren hemel...

Als u het natuur reservaat gaat bezoeken heeft u een bezoekers pas nodig en deze zijn verkrijgbaar bij de Baviaanskloof Nature Reserve ingangen in het oosten en westen.

Planten leven

Dankzij het afwisselende landschap vindt u hier meer dan 1000 verschillende plantensoorten, waaronder vele erica's en protea's. Ook verschillende palmvarens, waarvan gedacht werd dat 2 soorten al niet meer bestonden hebben de tijd overleefd in de Baviaanskloof. U kunt gaan picknicken bij het Geelhoutbos waar u de Yellowwood boom en de wilde vijgen boom ziet.

Dieren leven

Dieren die u hier op u wandeling kunt tegenkomen zijn de luipaard, de buffel, de kudu, de zebra, rode hartebeest, bushbok, reebok, eland, stekelvarken en bobbejaan. Verder komen er tal van reptielen voor en natuurlijk vindt u hier tal van vogels, waaronder de Crowned Hornbill, de francolin en de Afrikaanse vis arend.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.