Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Steden Bathurst

Bathurst

Bathurst is gelegen in het Cacadu district van de Oost-Kaap tussen Grahamstown en Port Alfred. Het heeft de uitstraling van een oud Engels dorp en de 'Pig and Whistle' pub in het hart van het dorp is één van de oudste cafés in Zuid-Afrika.

De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan maar het dorp heeft door de jaren heen zeker aan populariteit gewonnen. Meer en meer mensen genieten hier van het landelijk leven en tal van artiesten vonden dit een perfecte plaats voor het starten van een studio. Bezoek de gezellige winkeltjes, restaurantjes en studio's in Mainstreet.

Gelegen in de prachtige natuur reservaat 'Water's meeting' en dicht bij de kust kunt u zich voorstellen dat het ook veel toeristen trekt. Game reserves, wandel routes langs en kanotrips op de Kowie rivier, picknick plaatsen met uitzicht op rivier en vallei en bezocht door tal van vogels zorgen voor elke dag een leuk uitstapje. In Moyapark vindt u 300 soorten verschillende vogels en het is een bezoek meer dan waard.

Bathurst is gelegen in het centrum van de ananas industrie en hier vind u de grootste ananas ter wereld, u kunt hem niet missen. Hier kunt u door middel van video's meer te weten komen over de verbouwing van dit tropische fruit. Vanaf hier heeft u overigens ook een 360 graden adembenemend uitzicht, over weilanden en kust!

De culturele stad Grahamstown ligt op 45 minuten (hier vindt jaarlijks in juli een Kunst festival plaats) en met 10 minuten bent u in het kustplaatsje Port Alfred een paradijs voor iedereen die van watersporten houdt.

Monumentale en Nationale monumenten in Bathurst; de Bradshaw's Mill, de Wesleyan Kapel, de St. Johns Church en het Bathurst Agricultural Museum zijn gebouwen en plaatsen voor de geschiedenis liefhebber. Die dan vast ook wel wil weten dat dit gebied bekend is als Frontier Country omdat er zo vele oorlogen hier afspeelden tussen de Xhosa en Britse soldaten.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.