Neem contact met ons op via de chat functie aan de onderkant, rechts, van het scherm.
Als "Leave a message" getoond wordt, zijn wij niet direct beschikbaar. We nemen in dat geval z.s.m. contact met u op.
Gratis advies nodig?

Nieuwsbrief

Amakhala Game Reserve

Ten oosten van het Addo National Park en grenzend aan het bekende Shamwari ligt het Amakhala Game Reserve: 7000 hectare prachtig bushveld, rivieren, valleien, grasveld en natuurlijk fauna. De Big Five is te vinden in dit park, evenals veel soorten bokken waaronder de gemsbok. Dwars door het Reserve stroomt de Bushman Rivier die kleur en uitbundig leven geeft aan het land. De rivier biedt de mogelijkheid tot kanotochten en gezellige sundowner-cruises.

Amakhale is het Xhosa woord voor veel Aloës (u zult deze plant veelvuldig zien vanaf Port Elizabeth) heeft een aantal lodges binnen haar reserve staan. Tot 1999 waren dit boerenbedrijven die met schapen en vee hun bedrijf in stand hielden. Vanaf het einde van de vorige eeuw zijn de omheiningen weggehaald, het grote wild geherintroduceerd en heeft het land toekomst als Game Reserve. De lodges zijn uitstekend verbouwd tot comfortabele of luxe accommodaties. De tractoren hebben plaats gemaakt voor jeeps waarmee nu safari wordt gereden. De boerenknecht is tegenwoordig een gecertificeerd ranger die gasten meeneemt op wandelsafari en u de kneepjes van de natuur leert.

In het Amakhala Game Reserve is een kenniscentrum waar kinderen zelf op ontdekking kunnen om meer te leren over de natuur en het milieu. 

Naast het kenniscentrum richt het team van Amakhala zich ook op het ecologisch herstellen van het gebied. De rangers worden doorlopend geschoold zodat hun kennis up-to-date is. De olifanten worden gevolgd dmv een gps systeem en er vindt continue veldresearch plaats. Vanuit Addo Elephant Park zullen later nog volwassen stieren naar Amakhala verhuisd worden.

Amakhla Game Reserve staat hoog aangeschreven in Zuid-Afrika. Zo hebben de lodges vier en vijf sterren van de TGCSA  (kwalitieits keurmerk), heeft de Eastern Cape Parks & Tourism Amakhala ook uitgeroepen tot beste private game reserve in de Oost-Kaap!  

Klik hier voor meer informatie over een van de schitterende lodges in het Amakhala Game Reserve. Op onze website vindt u onder "accommodaties" meerdere bijzondere lodges en hotels in dit gebied.

Zuid Afrika specialist - Wij zijn aangesloten bij de SGR voor uw financiele zekerheid.